BT ThermoLog

je sustav za stalni, računalni nadzor temperature u frižiderima, hladnjačama, staklenicima te radnim, stambenim ili skladišnim prostorima. Vrlo je jednostavan za montažu i uporabu, te ne zahtijeva gotovo nikakvo održavanje. Sastoji se od senzora, bluetooth čitača senzora, bluetooth kolektora te programa koji se instalira na računalo.

Bluetooth kolektor je na računalo spojen serijskim (RS232) ili USB kablom te bluetooth komunikacijom uspostavlja komunikaciju s bluetooth čitačima senzora kojih može biti do devet (9) po jednom bluetooth kolektoru.

Bluetooth čitač senzora se spaja na bluetooth kolektor. Senzori se na  bluetooth čitač mogu  dodavati prema potrebi a može ih biti do 10 (deset) po jednom čitaču. Kako čitača može biti do 9 po kolektoru, to ukopno čini maksimum od 90 senzora po jednom uređaju.

Program, instaliran na računalo, omogućava upravljanje čitačem te bilježi sve pročitane temperature u datoteku (Log file). Za svaki senzor je moguće podesiti nadzor drugačije temperature, te se u slučaju izlaska mjerene temperature iz zadanih okvira (temperatura preniska ili previsoka) oglašava zvučni alarm na računalu (ako su priključeni zvučnici), te se na računalu vrlo jednostavno vidi koje nadzirano mjesto je izašlo van zadanih granica (npr. frižider/soba br.2). Program, u slučaju alarma, može poslati e-mail, a onda tu poruku možete proslijediti na željeni mobitel u obliku SMS poruke. Za ovu funkciju morate imati instaliran MS OutlookExpress. Podaci o pročitanim vrijednostima se upisuju u bazu podataka (MySQL) koju je prethodno potrebno instalirati.

Ovaj sustav omogućava maksimalnu pokrivenost mjernih mjesta minimalnom količinom opreme. Pored toga, bluetooth moduli se koriste maksimalnom snagom samo u trenutku čitanja te je time štetno zračenje smanjeno na minimum.

Tehničke karakteristike >>